Awam | Warga KDN   phone white 03 - 8000 8000  email icon  pro[at]moha[dot]gov[dot]my

Selamat Datang

Pautan Pantas Maklumat Korporat, Direktori, Perkhidmatan Online, Terkini dan Menu Portal

  kdn mapkdn feedbackkdn contact uskdn faq

header plain mobile2

Piagam Pelanggan

1. Memproses permohonan Agensi Persendirian dalam tempoh tiga (3) bulan daripada tarikh permohonan lengkap diterima sehingga dipanggil temuduga.

2. Memaklumkan keputusan permohona Agensi Persendirian dalam tempoh satu (1) bulan daripada tarikh temuduga.

3. Memproses permohonan pembaharuan Lesen Agensi Persendirian sehingga keputusan dimaklumkan kepada pemohon dalam tempoh satu (1) bulan daripada tarikh permohonan lengkap diterima.

4. Memaklumkan keputusan permohonan mendirikan magazine menyimpan bahan letupan dibawah seksyen 25 Akta Bahan Letupan 1967 dalam tempoh satu (1) bulan daripada tarikh penerimaan dokumen lengkap dari PDRM.

5. Memaklumkan keputusan permohonan mengadakan pertunjukan bunga api dan piroteknik dalam tempoh tujuh (7) hari bekerja dari tarikh permohonan lengkap diterima.

6. Memaklumkan keputusan permohonan membawa masuk senjata-senjata berjadual dibawah Akta Bahan-Bahan kakisan dan Letupan dan Senjata Berbahaya 1958 dalam tempoh satu (1) bulan daripada tarikh permohonan lengkap diterima.

7. Memaklumkan keputusan permohonan lawatan dari / ke Negara terlarang dalam tempoh dua (2) bulan daripada tarikh permohonan lengkap diterima.

8. Memaklumkan keputusan permohonan jemputan penceramah / pakar rujuk asing bagi program/ aktiviti anjuran Agensi Kerajaan dalam tempoh dua (2) bulan daripada tarikh permohonan lengkap diterima.

9. Mengeluarkan ulusan ke atas cadangan pelantikan Ketua Perwakilan asing dalam tempoh satu (1) bulan daripada tarikh permohonan lengkap diterima.

10. Mengeluarkan keputusan terhadap kes fail undang-undang pencegahan dan tarikh mula ditahan dalam tempoh 60 hari.

11. Mengurus dan melaksanakan program-program pemulihan dan perakuan tahap pemulihan Orang Tahanan yang akan tamat pada bulan berikutnya sebelum tarikh Mesyuarat Jawatankuasa Penilaian Orang Tahanan.

 

Agensi |

KLIK LOGO UNTUK KE MAKLUMAT PERKHIDMATAN AGENSI

PDRM APMM Logo 2 JIM AADK jpn update PENJARA jppm update  esscom update RELA new ipsom

Agensi |

KLIK LOGO UNTUK KE MAKLUMAT PERKHIDMATAN AGENSI

 PDRM  APMM Logo 2  JIM  AADK  jpn update  PENJARA  jppm update  esscom RELA  new ipsom