Awam | Warga KDN   phone white 03 - 8000 8000  email icon  pro[at]moha[dot]gov[dot]my

Selamat Datang

Pautan Pantas Maklumat Korporat, Direktori, Perkhidmatan Online, Terkini dan Menu Portal

  kdn mapkdn feedbackkdn contact uskdn faq

header plain mobile2

  • Laman Utama
  • Berita
  • Budayakan Akauntabiliti dan Integriti Dalam Pengurusan Kewangan -- KSU KDN

Budayakan Akauntabiliti dan Integriti Dalam Pengurusan Kewangan -- KSU KDN

 

PUTRAJAYA: Pusat Tanggungjawab (PTJ) Kementerian Dalam Negeri diingatkan agar membudayakan akauntabiliti dan integriti dalam pengurusan kewangan. Menurut YBhg. Dato' Seri Alwi bin Hj Ibrahim, KSU KDN, pembudayaan budaya kerja yang baik akhirnya akan membentuk kakitangan yang berintegriti tinggi.

 

Beliau turut mengingatkan bahawa tahun 2018 adalah tahun untuk menggandakan produktiviti bagi memastikan penyampaian pekhidmatan dirasai oleh sengenap lapisan rakyat.

 

Beliau berkata demikian di hadapan Ketua-Ketua Jabatan dan pegawai- pegawai PTJ di Majlis Pusat Tanggungjawab (PTJ) Kementerian Dalam Negeri (KDN) 2018 di Auditorium Kompleks D, Putrajaya petang tadi.

 

Majlis yang dihadiri hampir 500 orang pegawai PTJ KDN ini diadakan bertujuan bagi menjelaskan arahan-arahan Ketua Setiausaha serta dasar-dasar yang telah diputuskan oleh Kerajaan dalam meningkatkan tadbir urus khususnya pengurusan kewangan, perolehan, perakaunan, teguran audit dan integriti.

 

Sesi soal jawab juga turut diadakan diantara pengurusan KDN dan pegawai-pegawai PTJ untuk mendapatkan maklum balas dan input terutamanya mengenai pengurusan kewangan serta pelaksanaan 1GFMAS.

 

KSU KDN berterima kasih kepada semua atas maklumat dan maklum balas yang dikemukakan melalui sesi soal jawab tersebut. Menurut beliau, maklum balas yang dikemukakan amat berharga dimana pengurusan KDN akan dapat mengetahui masalah sebenar yang berlaku diperingkat pelaksana.

 

Beliau turut memohon agar maklumat dan maklum balas terus dikemukakan secara emel melalui alamat Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya. untuk tindakan lanjut.

 

 

Agensi |

KLIK LOGO UNTUK KE MAKLUMAT PERKHIDMATAN AGENSI

PDRM PENJARA JIM jpn update AADK jppm update RELA AKSEM new ipsom APMM Logo 2  esscom

Agensi |

KLIK LOGO UNTUK KE MAKLUMAT PERKHIDMATAN AGENSI

 PDRM  PENJARA  JIM  jpn update  AADK  jppm update RELA AKSEM   new ipsom  APMM Logo 2  esscom