Awam | Warga KDN   phone white 03 - 8000 8000  email icon  pro[at]moha[dot]gov[dot]my

header plain mobileEN2

  • Home
  • Berita
  • Program Turun Padang Rapatkan Hubungan Dengan Masyarakat Setempat- YB Dato’ TMDN II

Program Turun Padang Rapatkan Hubungan Dengan Masyarakat Setempat- YB Dato’ TMDN II

Sri Aman: YB Dato Masir Kujat Timbalan Menteri Dalam Negeri II merangkap Ahli Parlimen Sri Aman Sarawak hari ini mengadakan Program Turun Padang ke Rumah Umbek Kejatau Sri Aman Sarawak.

 

Program yang diadakan di Dewan Kampung Dayak Kejatau Sri Aman ini dihadiri lebih 500 orang masyarakat setempat.

 

Dalam ucapannya, beliau berkata selain bertujuan untuk merapatkan hubungan dengan masyarakat setempat dalam suasana yang lebih santai, program pada hari ini juga bertujuan memperkenalkan peranan dan fungsi Kementerian Dalam Negeri (KDN) berserta Agensi-agensi dibawahnya.

 

YB Dato’ Masir merakamkan ucapan ribuan terima kasih kepada Perdana Menteri YAB Datuk Seri Najib Tun Razak dan Timbalan Perdana Menteri YAB Dato’ Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi yang amat prihatin terhadap kemajuan dan pembangunan negeri Sarawak. Menurut beliau, transformasi pembangunan dan sosiekonomi yang dilaksanakan oleh Kerajaan turut dirasai oleh Negeri Sarawak dan pembinaan Lebuh Raya Pan Borneo sebagai buktinya.

 

Program turut dihadiri oleh YBrs Puan Surayati binti Ibrahim, Ketua Pengarah Pertubuhan Malaysia , YBrs Dr Haniff bin Zainal Abidin, Setiausaha Bahagian Perancangan Strategik Kementerian Dalam Negeri serta Ketua- Ketua Jabatan KDN di Negeri Sarawak.

 

YB Dato’ Masir pada hari ini juga merasmikan Dewan Kampung Dayak Kejatau Sri Aman, tempat dimana program diadakan. Selain itu beliau turut menyampaikan pakaian operasi digital RELA dan menyampaikan BR1M kepada 21 orang penerima.

Agencies |

CLICK LOGO FOR SERVICES INFO

 PDRM  PENJARA  JIM  JPN  AADK  JPPM RELA AKSEM   new ipsom  APMM Logo 2  esscom

Agensi |

KLIK LOGO UNTUK KE MAKLUMAT PERKHIDMATAN AGENSI

 PDRM  PENJARA  JIM  jpn update  AADK  jppm update RELA AKSEM   new ipsom  APMM Logo 2  esscom