1. SKIP_MENU
  2. SKIP_CONTENT
  3. SKIP_FOOTER

KUCHING, 11 OKT 2013 –akan di Bilik Kenyalang, Hotel Hilton Kuching, Sarawak. Mesyuarat ini melibatkan wakil-wakil agensi di bawah Kementerian Dalam Negeri serta beberapa lagi wakil daripada sektor keselamatan dan kerajaan negeri Sarawak.

005

Mesyuarat ini lebih mengetengahkan isu keselamatan kawasan-kawasan negeri Sarawak yang bersempadan dengan negara Indonesia seperti di Long Busan, Belaga dan Long Singut, Kapit. 

139

Isu Pendatang Asing Tanpa Izin (PATI), Isu Migrasi rakyat negara sempadan turut dibincangkan.

Mesyuarat telah dipengerusikan oleh Timbalan Menteri Dalam Negeri, Datuk Dr. Wan Junaidi Tunku Jaafar yang dihadiri oleh Ketua Pengarah-Ketua Pengarah  Jabatan dan Agensi di bawah KDN serta wakil daripada kerajaan negeri Sarawak. Mesyuarat yang berlangsung jam 9.30 pagi berakhir pada jam 12.00 tengahari.

Agency

Polis Diraja MalaysiaJabatan Penjara MalaysiaJabatan Imigresen malaysiaJabatan Pendaftaran MalaysiaAgensi Antidadah Kebangsaan  Jabatan Pertahanan Awam Malaysia  Jabatan Pendaftaran Pertubuhan Malaysia   RELA PNMB Lembaga Penapis Filem

ISO

Follow Us

QR MOHATwitter MOHAFacebook MOHARSS Portal iKDNVideo KDNEmel MOHA

Statistic

19898229

MyGovernment Pemudah Ketua Setiausaha Negara Malaysia Biro Pengaduan Awam MSC  1Malaysia JPA BLESS
MAMPU HRMIS Suruhan Pilihan Raya Malaysia Talent Corporation Malaysia Pusat Rujukan Persuratan Melayu  MyGov Mobile United Against Crime Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia Perakuan Akruan