KUCHING, 11 OKT 2013 –akan di Bilik Kenyalang, Hotel Hilton Kuching, Sarawak. Mesyuarat ini melibatkan wakil-wakil agensi di bawah Kementerian Dalam Negeri serta beberapa lagi wakil daripada sektor keselamatan dan kerajaan negeri Sarawak.

005

Mesyuarat ini lebih mengetengahkan isu keselamatan kawasan-kawasan negeri Sarawak yang bersempadan dengan negara Indonesia seperti di Long Busan, Belaga dan Long Singut, Kapit. 

139

Isu Pendatang Asing Tanpa Izin (PATI), Isu Migrasi rakyat negara sempadan turut dibincangkan.

Mesyuarat telah dipengerusikan oleh Timbalan Menteri Dalam Negeri, Datuk Dr. Wan Junaidi Tunku Jaafar yang dihadiri oleh Ketua Pengarah-Ketua Pengarah  Jabatan dan Agensi di bawah KDN serta wakil daripada kerajaan negeri Sarawak. Mesyuarat yang berlangsung jam 9.30 pagi berakhir pada jam 12.00 tengahari.

ISO

Follow Us

QR KDN Twitter Facebook KDN Video KDN Emel KDN Instagram KDN YouTube KDN
Twitter TPM Facebook TPM Instagram KDN YouTube KDN 

Statistic

31567531

MyGovernment Pemudah Ketua Setiausaha Negara Malaysia Biro Pengaduan Awam MSC  1Malaysia JPA BLESS IDEA HATCH Portal Puspanita KDN
MAMPU HRMIS Suruhan Pilihan Raya Malaysia Talent Corporation Malaysia Pusat Rujukan Persuratan Melayu  MyGov Mobile United Against Crime Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia Perakuan Akruan